Koh Tao
12 februari 2017 - Koh Tao, Thailand
We zetten onze doortocht alweer verder omstreeks 8u in de ochtend.... De boot richting Koh Tao staat klaar om ons naar het volgend eiland te brengen. We zitten dus nog steeds aan de golf van Thailand. Na 2.5 uurs varen eindelijk dit paradijselijk eiland in zicht! We meren aan en meteen voelen we de relaxte sfeer die hier hangt, Koh Tao is alles wat we verwacht hadden ( uitgerekend het strand dat enkel pas een strand word bij eb...). Palmboombossen, helder water, kleurrijke vissen, hippe barretjes ( niet dat we daar rondhangen maar soit) ... Yep, this is the place to be! Meteen doen we de oversteek naar het eilandje Nangyuan. Deze 2 eilandjes zijn met elkaar verbonden via een smalle zandstrook, en is omringd met het helderste water dat we ooit gezien hebben! Het enigste nadeel? Iedereen wil dit paradijs zien natuurlijk, met als gevolg dat er amper een plaatsje vrij was aan het strand...Dan maar een toerke sightseeing! We kwamen al snel een bordje 'vieuwpoint' tegen , oh ja, dat gaan we doen! Na 270 trappen en 10 rotsblokken de top bereikt..De alweer zware beklimming waren we snel vergeten eens we de dit prachtige uitzicht konden aanschouwen .
Ge-wel-dig !!! Zeker de moeite waard!! Snel wat selfie's trekken ( want er hangen hier chinezen ik onze nek) en de afdaling kan ingezet worden. Even later weer terug naar Koh tao met onze taxiboot ( HET vervoermiddel hier op dit eiland) , en onze dag zit er alweer op. De volgende dag staat er snorkelen, snorkelen en wat was het nog? Oh ja! Snorkelen op ons programma. Op onze planning stond dat we dit met de kayak gingen doen, maar aangezien er nogal wat golven waren op zee vandaag, waren we bang dat we in de Malediven zouden eindigen. We hebben dus maar een tour vastgelegd . Helaas kreeg ook deze boot wat last van de golven dus was de andere kant van het eiland onbereikbaar geworden via zee. Al waren we heel blij met al die kleurrijke visjes , waren we wel een beetje teleurgesteld dat we geen haaien of zeepaardjes konden spotten. De Thaise zeeman zat er wat mee , en ging dus alleen het water in opzoek naar iets fascinerends. En jawel! Hij riep een heel eind verder opeens: Turtle!! Turtle!! Cathy schiet (als enigste op heel dieje boot ) in volle ornaat haar snorkel-gerief aan ging als een echt turtle-hunter dieje Thai achterna. Na 10 min volle bak alles geven tegen de golven in eindelijk dieje mens bereikt en jawel!! Daar was hem!! Wauw.... gelukkig dat die was! Iedereen spijt natuurlijk dat ze niet even onnozel achterna gesprongen waren, want ze waren allemaal te laat! Of ja, er was 1ne Amerikaanse homo dat ook even enthousiast was als Cathy, maar hij kon niet tegen de golven op zwemmen en dieje zeeschildpad veranderde helaas niet van koers. We kunnen zeggen dat we ook hier ons weer goed geamuseerd hebben, prachtige dingen hebben gezien en leuke 'farangs' hebben ontmoet!
Morgen wordt het een hele dag reizen richting de jungle.
Next stop - Kao sok
Morgen wordt het een hele dag reizen richting de jungle.
Next stop - Kao sok
Van Tulden Rita:12 februari 2017mooie foto;s onder water met die visjes....Prachtige belevenis,en droomreis ja